Idag har vi varit lediga 😊 på jobbet har vi fem veckors schema och jag är ledig tre av fem onsdagar så det är verkligen toppen. 
Vi hade inga planer för dagen. Ringde till mamma och kollade vart hon skulle vara och i fall hennes dagbarn var friskare men dom var fortfarande hostiga och snoriga. Nu när Sofia är frisk och inte behöver träffa en massa snoriga barn så stannade vi hemma. 
Vi såg Victor, Nathalie och Bixie gå förbi så jag ropade på dom så jag och Sofia vart med på en promenad i solen.
En kossa som kikar fram.
Vi gick bort till grannen som hade kor och kollade på kossorna. Sofia tyckte det var väldigt intressant. 

En till ko.

Kossorna undrade nog va vi var för ena.

Sen när vi kom hem så ville Sofia gunga lite. Men hon vart livrädd och skulle hoppa ur. Jag som hade tänkt att köra lite ved. 
Jag hann med en skottkärra innan hon prompt skulle in. 
Jag har alltid trott att jag tyckt illa om snön, men Sofia verkligen hatar den. Hon har jätte svårt att ta sig fram. Hon har ingen koll alls på nivåskillnaderna nu när snön är som den är. Jag tycker så synd om henne. För det är sån himla skillnad på Sofia när hon är ute på sommaren och på vintern. Men det är väl bara att inse att hon inte gillar det. 
Det är inte undra på att hon vill sitta på gunghästen på dagis hela dagarna när dom är ute. 

Vi gick in och käkade lite lunch sen övade vi på punktskrift.
Vi har ingen aning om i fall Sofia kommer läsa punktskrift eller vanlig svartskrift. 
Men vi har en perking brailler hemma så ibland tar vi fram den och övar och även försöker få Sofia att bli intresserad.
Sofia sitter vid punktskrift maskinen och hon läser alfabetet i punktskrift.

Sofia känner på punktskrift.

Sofia är glad.

När jag frågade om vi ska öva på punktskrift vart hon helt sprallig och glad. 
Vi ska snart iväg på kurs på spsm och då kommer det handla bland annat om punktskrift. Hon ser väldigt mycket fram i mot att få åka iväg med sin mamma och pappa. 

På eftermiddagen tvingade jag ut Sofia en sväng igen. Solen sken och det var så fint väder och jag hade råkat elda lite för mycket så det var 28 grader inne så kände att vi behövde komma ut och kyla ner oss lite. 
Då hann jag köra några skottkärror till med ved. Det måste ju bli gjort och när det faktiskt är nått jag klarar av så kan vi lika gärna hjälpas åt 💕 Sofia gungade en sväng till. 
Sofia har dragit ner sin mössan när hon gungade så hon inte skulle få solen i ögat. 
I morse när vi var ute så var det kyligare och hon skulle prompt ha mormor Siw mössan men jag sa det att det är en vår och höst mössa så du får inte ha den. Hon fick ha den igår eftermiddag när Sofia och hennes far var ute så hon var skit förbannad, men eftersom det var varmare på eftermiddagen så fick hon lov att ha den för mig med. Det var min muta för hon skulle minsann inte gå ut.  Tänkte muta med godis men lyckades med mössan. 

Vi har kramats och pratat en massa. Det är tur man har en sån rolig brudis. ❤️ 
Ligger redan i sängen och har tänkt att sova. Snacka om att man börjar bli gammal 😄 god natt!